Friday, January 27, 2012

MULTI CREPER


Setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk membuat kulit kuih ketayap, kuih popiah dan sebagainya. Kini kami ingin memperkenalkan sejenis produk yang terbaru dikenali sebagai "Multi Creper" yang lebih memudahkan anda melakukan pembuatan tersebut. Disini diberikan panduan untuk anda mengenai cara penggunaan multi creper:

  1. Panaskan bahagian dalam multi creper pan di atas api yang sederhana sehingga ianya betul-betul panas.
  2. Celupkan bahagian bawah pan yang panas ke dalam bancuhan doh.
  3. Kemudian, panaskan semula bahagian dalam pan di atas api.
  4. Setelah masak, tanggalkan kulit tersebut dengan menggunakan sudip kayu atau plastik.
Selain untuk membuat kulit kuih ketayap, multi creper ini juga boleh digunakan untuk membuat kulit popiah, lempeng, roti jala, roti canai, tosai, menggorang telur dan sebagainya.

"SELAMAT MENCUBA"

No comments:

Post a Comment